Ντέρμπι σε… δεύτερο χρόνο έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας! Από τη διαδικασία που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ προέκυψαν (δια χειρός του Αντώνη Νικοπολίδη) όλα τα ζευγάρια ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Παιχνίδια λοιπόν ανάμεσα σε «μεγάλους» προβλέπεται να δούμε από την επόμενη φάση, καθώς σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός προσπεράσει το εμπόδιο του Βόλου και ο ΠΑΟΚ το χαμηλότερο της Καλαμάτας, θα συναντηθούν στους «8».
Σ’ ένα τέτοιο υποθετικό ενδεχόμενο πάντως, ο νικητής θα έχει πλεονέκτημα στα ημιτελικά, καθώς θα βρει θεωρητικά εύκολο αντίπαλο ένα βήμα πριν τον τελικό.
Αντίθετα, πιο δύσκολο δρόμο στη διοργάνωση θα έχει ο Ολυμπιακός, καθώς θ’ αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στους «16» και εφόσον γίνουν τα αναμενόμενα στο δικό του ζευγάρι, αλλά και Λεβαδειακός-Άρης, θα σμίξει με τους «κίτρινους» στα προημιτελικά.
Όσο για την ΑΕΚ, σαφέστατα ήταν η πιο τυχερή της κλήρωσης, καθώς θα βρει αντιπάλους μόνο από τη Super League 2 στους δυο προσεχείς γύρους (πρώτα την Κηφισιά και μετά τον νικητή του Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου), παίζοντας ντέρμπι στα ημιτελικά, αν βρεθεί εκεί ο Ολυμπιακός.
Οι αγώνες της φάσης των «16» είναι διπλοί και δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς.
Τα πρώτα παιχνίδια των «16» θα γίνουν στις 15-16 Δεκεμβρίου και τις 10-12 Ιανουαρίου, δηλαδή 2-3 μέρες πριν τον τελικό του Μουντιάλ και θα είναι τα πρώτα ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα.
Όσο για τον τελικό, θυμίζεται ότι σε περίπτωση που προκριθούν σε αυτόν ομάδες από την Αθήνα θα γίνει στο ΟΑΚΑ, σε περίπτωση που φτάσουν ομάδες από τη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί εκεί και αν υπάρχει μια ομάδα από κάθε πόλη θα φιλοξενηθεί στον Βόλο.

Αναλυτικά η κλήρωση ως τον τελικό του Κυπέλλου

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου

Παναθηναϊκός-Βόλος

Λαμία-Καλλιθέα

Λεβαδειακός-Άρης

Κηφισιά-ΑΕΚ

Καλαμάτα-ΠΑΟΚ

Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος


Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Νικητής Καλαμάτα-ΠΑΟΚ με νικητή Παναθηναϊκός-Βόλος

Νικητής Ολυμπιακός-Ατρόμητος με νικητή Λεβαδειακός-Άρης

Νικητής Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος με νικητή Λαμία-Καλλιθέα

Νικητής Κηφισιά-ΑΕΚ με νικητή Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου


Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής των ζευγαριών Κηφισιά-ΑΕΚ και Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου με νικητή ζευγαριών Ολυμπιακός-Ατρόμητος και Λεβαδειακός-Άρης
Νικητής των ζευγαριών Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος και Λαμία-Καλλιθέα με τον νικητή των ζευγαριών Καλαμάτα-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Βόλος