Ανάρτηση στο Twitter, για την παράνομη κράτησή του στη Σμύρνη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία, έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μάλιστα νωρίτερα επίσημη ανακοίνωση για την κράτηση του Τζιτζικώστα από τους Τούρκους. Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών".

«Θα ενημερώσω την κοινή γνώμη για την κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα», αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.