Σπείρα διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας διέπραξαν 23 ληστείες και διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα, εξάρθρωσε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. 
Η λεία της οργάνωσης ξεπερνά τις €330.000 και η δράση των μελών της εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης. 
Κατά την παρουσίαση, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Σταύρος Κεσελίδης, είπε ότι οι εμπλεκόμενοι ταυτοποιήθηκαν με τρείς εξ’ αυτών να εντοπίζονται την Τρίτη (15-11-2022) σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού, οπότε και συνελήφθησαν. Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από 28 Οκτωβρίου. 
Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση ανέφερε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, Α/Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος είπε πως «οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού τρία μέλη της εγκληματικής συμμορίας, όπου και συνελήφθησαν. Ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου συνεργού τους. »
 Πρόκειται για Ρομά 20, 19, 24 και 18 ετών, που είναι συγγενείς και διέπραξαν δυο ληστείες, 17 διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.
Χρησιμοποιούσαν ΙΧ με κλεμμένες πινακίδες κι άλλα τρια αυτοκίνητα ως προπομπό και ακόλουθο, για να μπερδεύουν τους αστυνομικούς. Σταθμευαν το ΙΧ μακριά από τους στόχους τους, αλλά σε σημείο που να μπορούν να πάνε εύκολα σε αυτό. 




Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. 
Κατασχέθηκε επίσης ατζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. 
 Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως ‘καβάτζα’, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων».
Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία