Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης πέρασε από τους «Ζωσιμάδες», κερδίζοντας με το επιβλητικό 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League. 

Το πρώτο μέρος ήταν... άοσμο, άχρωμο και άγευστο αν και οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάνω από 60% κατοχή μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Βασίλη Αθανασίου. 

Οι Ηπειρώτες, από την πλευρά τους, απείλησαν μία και μοναδική φορά στο 34’, με τον Χουλιάν Κουέστα να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Κάρλες Σόρια με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού.  

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πάρντιου πέρασε στο ματς τον Οντουμπάτζο. Από το... πουθενά, ο 29χρονος Αγγλονιγηριανός έγινε πρωταγωνιστής για την ομάδα του, καθώς στο 58’ κέρδισε πέναλτι από τον Ικερ Μπιλμπάο. 

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους που ανέβασαν την πίεσή τους αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Κουέστα.  Ο Ισπανός τερματοφύλακας σταμάτησε τους Μορέιρα Μέντες (73’), Κλόντιου Μπαλάν (74’) και Παναγιώτη Τζίμα (77’), ενώ ενδιάμεσα ο Οντουμπάτζο λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 0-1 παρέμεινε και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι αν δεν πετύχεις γκολ στις ευκαιρίες που έχεις θα δεχτείς, εφαρμόστηκε κι εδώ: Από εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα, ο Μπράιαν Νταμπό πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Ενκουλού δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. 

Από εκεί κι έπειτα, οι παίκτες του Θανάση Στάικου κατέρρευσαν. Ήρθε και το 0-3 από αυτογκόλ και το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Το τελικό γκολ του Γκρέι ήταν το κερασάκι στην τούρτα...

Οι Θεσσαλονικείς πήραν δεύτερο σερί «τρίποντο» και σταθεροποίησαν τη θέση τους στην εξάδα. Από την άλλη, δύσκολα τα πράγματα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που δε θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ομάδα που εντυπωσίασε.  

"Σημαντικό είναι να σκοράρουμε. Είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Χάσαμε λίγο τον έλεγχο μετά το 0-1, αλλά επανήλθαμε σύντομα. Αλλάξαμε το σύστημά μας και βρήκαμε κι άλλους σκόρερ", σχολίασε ο Πάρντιου.

Από την πλευρά του, ο Στάικος, τόνισε: "Μέχρι και τη φάση του πέναλτι τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε μετά το 0-1. Αλλά μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε, αντιδράσαμε άσχημα. Ήρθε μια βαριά ήττα που δεν μας άξιζε".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Γκολ: - / 60' Φαμπιάνο (πεν,), 79' Ενκουλού, 81' Οντουμπάγιο, 90+3' Πάλμα

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Δημήτριος Μαλούτας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Θεόδωρος Τζιουβάρας, 4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης  

Κίτρινες: 20' Εραμούσπε / 9' Φαμπιάνο, 67' Εμπακατά, 90' Ετέμπο.  

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Μανσούρ), Εραμούσπε, Τζίμας (87’ Τσίρης), Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο), Μπαλάν.  

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μάνου Γκαρθία (73’ Νταμπό), Ετέμπο (90’+2’ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο (79’ Γκρέι), Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο), Πάλμα.