Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την Exxon Mobil, δήλωσε ο Πρωθυπουργός  στον Αντ1, στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Όσον αφορά  τις εκλογές, δήλωσε εκ νέου  ότι αυτές θα γίνουν το 23, στο τέλος της 4ετίας, και ότι δεν θα συρθεί  « σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Η χώρα έχει σύνταγμα».

Για το σχόλιο από στέλεχος του Ολυμπιακού εξαιτίας  ενός πέναλτι στον αγώνα με τον ΠΑΟ,  απάντησε  πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε  ότι «οι αναφορές σε εκβιασμούς δεν μας ταιριάζουν, μόνο όσοι εμπλέκονται στον υπόκοσμο καταφεύγουν σε  τέτοια μέσα».  

Αναφορικά με την ακρίβεια,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως αυτή είναι εισαγόμενη, «είναι ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη». 

Αναφερόμενος  στις υποκλοπές είπε «Δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και δεν έχω καμία ανάμειξη». 

Παράλληλα  προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής. Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε: «Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε.

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών, με το ερώτημα: «Ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator;».