Κοινό «παρών» στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα δώσουν έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης που θα καταθέσουν ψήφισμα προς τον υφυπουργό Εσωτερικών (ΜακεδονίαςΘράκης) κοινοποιώντας για «χιλιοστή φορά ίσως», όπως ανέφεραν, τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), και το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης ‘’Ο ΕΡΜΗΣ’’, τόσο η αγορά, τα εμπορικά καταστήματα όσο και τα ταξί θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας και στόχος της συγκεκριμένης κινητοποίησης είναι η γνωστοποίηση των αιτημάτων τους. 
Θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση στο ΕΚΘ την Τετάρτη και στην πορεία που θα ακολουθήσει. 
«Η αγορά έχει ανάγκη να δουλέψει, δεν θα κλείσει, θα παραμείνει ανοιχτή. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα πάμε να διαμαρτυρηθούμε για όσα συμβαίνουν, θα γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας στο υπουργείο, ελπίζουμε να κοινοποιηθούν στην κεντρική εξουσία», όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και πως σκοπός είναι η γνωστοποίηση των προβλημάτων που «δυστυχώς η κάθε κυβέρνηση επί 15 χρόνια τα αμελεί. 
«Εμείς σαν συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να υπενθυμίζουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση τα προβλήματά μας… για να μην βρεθεί πολιτικός να μας πει “δεν το ήξερα” και “πρώτη φορά το ακούω”», όπως είπε. 

Κανονικά τα ταξί

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου Ταξί κ. Κλήμης Λεοντιάδης, διευκρίνισε ότι την Τετάρτη θα δουλεύουν κανονικά στη Θεσσαλονίκη τα ταξί, δεν υπάρχει απεργία ή στάση. «Μιλάμε για κινητοποίηση στην πρώτη αυτή φάση τουλάχιστον. Αν χρειαστεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις σίγουρα θα πάμε και σε απεργιακές κινητοποιήσεις». 

ΕΣΘ: «Παλεύουμε με τα προβλήματά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια» 

Αποφασίσαμε την Τετάρτη στην μεγάλη πανελλαδική απεργία να κοινοποιήσουμε τα προβλήματα και να τα καταθέσουμε στον ΥΜΑΘ, όπως είπε ο κ. Φιλιππίδης λέγοντας ότι τόσα χρόνια δε λύθηκε «ούτε ένα» και ότι «δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με αδιάλλακτες κυβερνήσεις οι οποίες δεν θέλουν να ασχοληθούν με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο αλλού και δυστυχώς εμείς παλεύουμε με τα προβλήματά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια». 
«Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με το διάλογο. Από εδώ και πέρα τα περιθώρια του διαλόγου στενεύουν γιατί μιλάμε για επιβίωση, όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων. Σταχυολογώντας τα κυριότερα προβλήματα είπε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει δει ούτε έναν νόμο ο οποίος να είναι υπέρ της και «όλα γίνονται για να βοηθηθούν κάποιοι άλλοι». 
Βρισκόμαστε, όπως είπε, ακόμη στο σημείο να ζητάμε χρηματοδότηση για την αγορά, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου βρίσκεται εκτός τραπεζών. 
Για το τέλος επιτηδεύματος είπε ότι δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του κόσμου, σημειώνοντας ότι δεν έχουν κάποια πληροφόρηση για κατάργησή του. 
«Πέντε χρόνια κοντά το ζητάμε, κάθε φορά ακούμε ότι θα καταργηθεί. Μακάρι να είναι σωστές οι πληροφορίες και να γίνει από 1η Ιανουαρίου», είπε μεταξύ άλλων.