Το εμβληματικό αποστακτήριο αφιερώνει μια φιάλη για κάθε δεκαετία του κινηματογραφικού Bond με τη σειρά Macallan James Bond 60th Anniversary.Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή με τον Daniel Craig να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του κάνοντας μαύρο χιούμορ για το άδικα χαραμισμένο Macallan Fine & Rare 1962 από τον Javier Bardem; H σχέση του εκλεκτού σκωτσέζικου αποστάγματος με τον 007 είναι μια συνάντηση κορυφαίων βρετανικών συμβόλων, άσχετα από την δεδηλωμένη αγάπη του για το γνωστό και μη εξαιρετέο μαρτίνι. Για τα 60 χρόνια των ταινιών, το Macallan παρουσιάζει μια εξαιρετικά περιορισμένη συλλογή 6 φιαλών, οι οποίες πωλούνται σαν σετ, και εκτός από το ότι κάθε μία από αυτές είναι αφιερωμένη σε κάθε δεκαετία του κινηματογραφικού 007 ξεχωριστά, δείχνει και την εξέλιξη του χαρακτήρα.
Μέσα από την πορεία των χρόνων, και των 25 ταινιών, ο James Bond εξελίχθηκε και ωρίμασε μέσα από την ενσάρκωση σε 6 διαφορετικούς ηθοποιούς, ξεκινώντας από τον εμβληματικό Sean Connery, μέχρι τον φρέσκο Daniel Craig. Ο Bong παρέμεινε ίδιος και ταυτόχρονα άλλαξε.
Το ίδιο ακριβώς κάνει και το Macallan James Bond 60th Anniversary το οποίο έχοντας την ιδια ακριβώς βάση, έχει την εξέλιξη της ωρίμανσης των χαρακτηριστικών του σε 6 διαφορετικές φιάλες και καλεί του φίλους του ουίσκι να τα ανακαλύψει.
Το φυσικό χρυσό χρώμα του και το ποσοστό αλκοόλ 43,7%, φέρνουν στη μύτη φρέσκες κι έντονες νότες λεμονιού και λάιμ, στοιχεία από πετιμέζι, τα οποία οδηγούν στη βανίλια και την καρύδα, με μια υποψία ξηρού σύκου και σταφίδας.
Στο σώμα κυριαρχεί το ξύσμα πορτοκαλιού, το πετιμέζι είναι και πάλι εδώ, ενώ η φρεσκάδα του λεμονιού είναι ακόμα πιο έντονη. Στη μακρά διάρκεια ανακαλύπτουμε το ξύλο και την πιπερόριζα τα οποία μας οδηγούν στη σοκολάτα, τα σύκα και την μηλόπιτα. Το τελείωμα είναι γλυκό και εξαιρετικά μακρύ με σύνθετα στρώματα που αποκαλύπτουν διαφορετικό προφίλ σε κάθε ουρανίσκο.
Το σετ των 6 φιαλών κοστίζει 600 λίρες στο σάιτ του Macallan, ενώ θα υπάρχει περιορισμένη διάθεσή του σε επιλεγμένες κάβες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και ο κόσμος δεν είναι πάντα αρκετός για τον James Bond…