Πόση ψυχραιμία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ να πετάει τέσσερις βαθμούς στα εκτός έδρας ματς με ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Μια ομάδα με ακριβοπληρωμένους σταρ, αλλά και με ερασιτεχνική νοοτροπία και συμπεριφορά, να εμπαίζουν το όνομα του συλλόγου και κυρίως να προκαλούν τη κοινή λογική των οπαδών του.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ελάχιστη μπορεί να απαντήσει κάποιος ουδέτερος γιατί, οι περισσότεροι εξ ημών δεν πίστευαν ότι θα παρακολουθούσαν τον ερασιτεχνικό μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ. Λογική εξήγηση για την άσχημη εικόνα που βγάζει εντός του αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να υπάρξει, πέρα από την αδιαφορία γιατί κανείς δεν πιστεύει πώς ξαφνικά αυτοί οι παίκτες ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια, οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Φυσικά και κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στους παίκτες οτι δεν μπορεί να έχουν μόνο απαιτήσεις αλλά έχουν και υποχρεώσεις.
Το να μιλάς για στόχους είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να το αποδεικνύεις και ο ΠΑΟΚ, έως τώρα τουλάχιστον στους αγώνες του πρωταθλήματος δεν το απέδειξε. Το αντίθετο μάλιστα. Εκνεύρισε τους οπαδούς του ( ειδικά στην Λιβαδειά) καθώς πολλοί εξ αυτών δεν άντεχαν να βλέπουν την ομάδα. Άδειασαν μέσα τους, από την εικόνα παικτών που απλά περπατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας έναν πανικό όσο το ρολόι μετρούσε αντίστροφα για την λήξη και των καθυστερήσεων. Σε ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε , ζυγίστηκε και βρέθηκε… λιποβαρής, όσον αφορά το κυνήγι του πρωταθλήματος. Η διαφορά με την κορυφή έχει μεγαλώσει επικίνδυνα και οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν «λίγοι», χωρίς ένταση και ψυχολογία στα τελευταία ματς. Και με ένα μόνιμα «θολωμένο» μυαλό που άλλα ήθελε να κάνει, κι άλλα έκανε εντέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από «θέμα». Είναι «ασθένεια», πρώτα απ’ όλα του μυαλού, στην οποία ακόμη κι ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να απαντήσει και πολύ περισσότερο να βρει μέχρι στιγμής το «φάρμακο» και τη γιατρειά προκαλώντας τρομερή απογοήτευση στον κόσμο που πήγε μαζικά να στηρίξει στη Βοιωτία και την Κρήτη.
Στα τελευταία έκτος έδρας ματς ο ΠΑΟΚ εμφάνισε και πλήρωσε τις αυτοκτονικές του τάσεις . Σκληρή τιμωρία για μια ομάδα που με πεσμένη την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.