Το... παράπονο επαγγελματικών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μετά τα εγκαίνια των σταθμών του Μετρό στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Οι κάτοικοι των Αθηνών και του Πειραιά δικαίως αισθάνονται ικανοποίηση καθώς μια επέκταση που ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία, αυτή του μετρό, έλαβε «σάρκα και οστά» με τους τρείς νέους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο που εγκαινιάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς περιμένουν ακόμη το μετρό, ένα έργο που ξεκίνησε το 2006 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους επαγγελματίες της πόλης να είναι οι μεγάλοι χαμένοι, ενώ θα έπρεπε να είναι μαζί με τους πολίτες, οι μεγάλοι ωφελημένοι. 

Μπορεί η ευθύνη για τις μεγάλες καθυστερήσεις να μοιράζεται. 

Ωστόσο, δικαιούμαστε μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις στην ημερομηνία λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης να είμαστε επιφυλακτικοί και για την εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, πως το έργο θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης «εγκαινιάζονται νέοι σταθμοί του μετρό, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να φτάσει σύντομα και η σειρά τον Θεσσαλονικέων να πανηγυρίσουν για την έναρξη λειτουργίας του μετρό. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή μετράμε πληγές»".