Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Η πομπή οδήγησε την ιερά εικόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου μπορεί να την προσκυνά το Χριστεπώνυμο πλήθος. Πρόκειται για την πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν και εντάσσονται στον προγραμματισμό της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.



Την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αμορίου, Νικηφόρος παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Γκιουλέκας και κ. Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας καθ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, εκπρόσωποι των αρχών της πόλης και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία και Εσπερινός στον οποίο εψάλη ο παρακλητικός κανών της Παναγίας της Γεροντίσσης και Ιερά Αγρυπνία.

Το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπολεως Θεσσαλονίκης προς τιμήν της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και της έλευσης της εικόνας θα κορυφωθεί από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την εθνική επέτειο.

Η εικόνα της Παναγίας η οποία έφθασε στην Θεσσαλονίκη με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παραμείνει στον Άγιο Δημήτριο μέχρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.