Ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως είναι άμεση η ανάγκη να αποκατασταθεί η υλικοτεχνική υποδομή στο 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, τον γνωστό "Ευκλείδη"

Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, το 8ο Ε.Π.Α.Λ. Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Επαγγελματικά Λύκεια της πόλης και στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικά κτίρια της, το σχολικό συγκρότημα ¨Ευκλείδης¨, όπου από το 1952 παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση. "Δυστυχώς η υλικοτεχνική υποδομή του κτιρίου απέχει σημαντικά τόσο από την ιστορικότητα του κτιρίου όσο και από την προσφορά του σχολείου στην εκπαίδευση. Την ήδη κακή συντήρηση του κτιρίου επιδείνωσαν οι δύο βανδαλισμοί που υπέστη την χρονιά που μας πέρασε και των οποίων  μεγάλο μέρος  δεν έχει αποκατασταθεί", αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταγράφουν τις εξής ελείψεις: Την καταστροφή του αμφιθεάτρου από βανδάλους και το ότι μέρος του κτιρίου δεν έχει βαφτεί εδώ και χρόνια. Όσο για τις σχολικές αίθουσες, αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές κλπ, ώστε να αποτελούν σύγχρονες τάξεις. Καταγράφουν, επίσης, ότι τα φωτοτυπικά μηχανήματα είναι παλιά, όπως και όσοι υπολογιστές και βιντεοπροβολείς διατίθενται.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Νάσος Αθανασίου, Θεοδώρα Αυγέρη, Σωκράτης Βαρδάκης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Χαρά Καφαντάρη, Κυριακή Μάλαμα, Κωνσταντίνος Μάρκου, Θάνος Μωραΐτης, Κατερίνα Νοτοπιύλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Σκουρολιάκος, Μερόπη Τζούφη, Αλέκος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Θεανώ Φωτίου.