Με τον σέντερ φορ του να μιλάει στο τέλος και με... μπάζερ μπίτερ να κάνει το 2-2, ο ΠΑΟΚ πήρε, τελικά, ισοπαλία στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού έχανε με 0-2 από την αρχή του β μέρους! Έχασε, όμως και τρεις παίκτες με τραυματισμούς.

Νωρίτερα ο Ολιβέιρα είχε χάσει μοναδικές ευκαιρίες για ένα γκολ, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να βρει την μπάλα με το κεφάλι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συμπαικτών του (ειδικά του Σβαμπ) να του δώσουν μία ασίστ...

Ο Αστέρας ήρθε στην Τούμπα για να αιφνιδιάσει. Δεν τα κατάφερε ακριβώς, αφού βρήκε γκολ στο τέλος του α μέρους, έβαλε μπροστά από την εστία του το λεωφορείο της αποστολής και... ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Κι ως το 80' δεν είχε πέσει ούτε στάλα! Ο Δικέφαλος ήταν κατώτερος του αναμενόμενου, φλύαρος και έπαιζε παιχνίδι κατοχής, που, όμως, να μην ξεχνάμε, 

"Μίλησε η κούραση", είπε ο Μεταξάς, που υπογράμμισε πως αρκετοί παίκτες του έπαιζαν με ίωση και οι υπόλοιποι είχαν και παιχνίδι κυπέλλου. "Δεν αντέξαμε ως το 90+6", πρόσθεσε και δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου, που έχασε με τραυματισμούς τους Τσαούση, Λύρατζη, Ελ Καντουρί, ενώ αποχώρησε τραυματίας στο τέλος και ο Ζίβκοβιτς, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε όπως έπρεπε, αλλά βελτιώθηκε στο β μέρος.

Για τη διαιτησία τι να πούμε... Δυο φάσεις έπρεπε να δει, τις έχασε και τις δύο και τις είδε... στο βίντεο: Είναι σαφές ότι ο Ζίβκοβιτς πατάει τον αντίπαλό του πριν κόψει πονηρά την μπάλα (άρα πέναλτι), όπως βγάζει μάτια και η ανατροπή του Κωνσταντέλια. Όμως και στις δύο φάσεις που έγιναν τον κάλεσε στο VAR o Σιδηρόπουλος...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 81' Κούρτιτς, 90+7' Ολιβέιρα / 45+2' Κάλεμπ, 54' Τιλίκα

Δοκάρια: - / 45+2' Ατιένζα

Διαιτητές: Στέφανος Κουμπαράκης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης, 4ος Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης.

Κίτρινες: Α. Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς - Τιλίκα, Γκαρντάβσκι, Παπαδόπουλος, Σίτο, Κωστέας.   

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (39’ Α. Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32’ Σάστρε), Ντάντας (67’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67’ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (46’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.  

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Τζουκάνοβιτς, Γκαρντάβσκι, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Τιλίκα (89’ Κωστέας), Σίτο, Μπαρτόλο (82’ Μπενίτο), Κρέσπι (72’ Ιγκλέσιας).