Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για να δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρό του, Παντελή Φιλιππίδη, να υπερασπιστεί την πρότασή του για μειωμένο ωράριο λόγω ενεργειακής κρίσης, την οποία απέρριψε, προς το παρόν, η πλειοψηφία των καταστηματαρχών.

Ο ΕΣΘ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "πολύ δύσκολη απόφαση του ΕΣΘ για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με στόχο την μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 15%" και παραθέτει μια σειρά από επιχειρήματα για τη στηρίξει, όπως: 

"Στις εναλλακτικές: Ή άτακτες διακοπές ρεύματος ή κάθετη μείωση χρήσης ενέργειας, εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείναμε ωράριο λειτουργίας ως οφείλαμε" 

"Δεν επηρεάζεται η απασχόληση από την πρότασή μας, οι συμβάσεις εργασίας απαιτούν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, η δική μας πρόταση, μιλά για 45 ώρες την εβδομάδα. Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ίσως κερδίζοντας 15% από το ενεργειακό κόστος, να χαθούν 6 ώρες υπερωριακής εργασίας/εβδομάδα ή 2 ρεπό τον μήνα"

Ο κ. Φιλιππίδης έριξε το μπαλάκι στα επιμελητήρια, λέγοντας: "Καλή η κριτική και την δεχόμαστε, ωστόσο, περιμένουμε και προτάσεις από τα επιμελητήρια που έχουν ρόλο συμβούλου στο κράτος και τα τριτοβάθμια όργανα. Είμαστε οι μόνοι που προτείναμε κάτι, μάλιστα, εμείς δίνουμε και την δυνατότητα στα μέλη μας, να μην χάσουν έσοδα από την μείωση του ωραρίου, με την προβολή τους στις πλατφόρμες προβολής και προώθησης, το ΟneVitrina και Galerius Open Mall".

Μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό που "μαστίζει τον κλάδο εδώ και 10 χρόνια, με την είσοδο των πολυεθνικών. Εμείς απευθύναμε κάλεσμα σε εκπροσώπους του εν λόγω κλάδου αλλά μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν  μικρή η συμμετοχή στην διαβούλευση", πρόσθεσε. Και κατέληξε:  

"Άλλωστε το καινούργιο ωράριο είναι προαιρετικό. Θα δοκιμαστεί, θα κριθεί και αν χρειαστεί κάτι να διορθώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε αμέσως".