Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, πλέον, 49χρονος Ρομά που συμμετείχε στη σπείρα των κλεπτών εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο 49χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα στον Εύοσμο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έκλεβε, με τους συνεργούς του, ζαντολάστιχα κι ό,τι άλλο μπορούσε να ξηλωθεί από σταθμευμένα Ι.Χ. Επίσης έκλεψαν τρία ζαντολάστιχα από σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία,  από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 οι δράστες συμμετείχαν σε 44 περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα σε πυλωτές πολυκατοικιών, αλλά και δημόσιους δρόμους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης. Η συνολική αξία των αντικειμένων των κλοπών ανέρχεται στα 66.475 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για να κλέβουν γρήγορα κι εύκολα ζάντες και ελαστικά. Παρατούσαν τα Ι.Χ. πάνω σε τάκους, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 49χρονου που συνελήφθη βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) και εργαλείων, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ και πλήθος κλειδιών οχημάτων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο της συζύγου του συλληφθέντα, που χρησιμοποιούταν για την μετάβαση στα σημεία των κλοπών.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία