Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η προσαγωγή 45χρονου αλλοδαπού, χθες το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς την ώρα που βρισκόταν σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. έσπασε το διαχωριστικό πλεξιγκλάς και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε δύο αστυνομικούς (τον οδηγό και τον συνοδηγό), τραυματίζοντάς τους.

Το επεισόδιο έγινε στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της αερογέφυρας του Κορδελιού και στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό. Οι δύο αστυνομικοί (υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης) μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 45χρονος, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, είχε προσαχθεί επειδή σε έλεγχο που προηγήθηκε διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν την παραμονή του στη χώρα.

Τι είπαν οι αστυνομικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις στιγμές που βίωσαν χθες το βράδυ όταν δέχθηκαν επίθεση με σπασμένο γυαλί από 45χρονο αλλοδαπό τον οποίο είχαν προσαγάγει και μετέφεραν με συμβατικό όχημα της ΕΛΑΣ - τύπου βαν - σε αστυνομικό τμήμα για έλεγχο των προσωπικών του εγγράφων, περιέγραψαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

«Έδειχνε συνεργάσιμος όταν τον βάλαμε στην κλούβα στην οδό Μοναστηρίου απ' όπου τον προσαγάγαμε. Του γνωστοποιήσαμε την ιδιότητά μας κι ότι θα τον μεταφέρουμε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στο Κορδελιό. Στα 200 μέτρα και καθώς βρισκόμασταν στην αερογέφυρα του Κορδελιού έσπασε τη διαχωριστική τζαμαρία και μας ράντισε με ούρα που είχε μέσα σε μπουκάλι» είπε ο 42χρονος αστυνομικός που βρισκόταν στο τιμόνι του οχήματος. 

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον συνάδελφο του, ο 51 ετών συνοδηγός ανέφερε πως ένιωσε σαν τον καίει κάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά «νόμιζα ότι ήταν καυστικό υγρό». Σχεδόν ταυτόχρονα και κρατώντας κομμάτι από τζάμι (σ.σ. πιθανότατα από το γυάλινο διαχωριστικό που έσπασε) - όπως περιέγραψαν - τους επιτέθηκε διαδοχικά στο λαιμό φωνάζοντας παράλληλα ακατάληπτα πράγματα και επιχειρώντας να αποδράσει από το παράθυρο του οχήματος. 

«Ένιωθα να με κόβει, αιμορραγούσα... Με το ένα χέρι έπιανα το τραύμα και με το άλλο κρατούσα το τιμόνι προσπαθώντας να μην χάσω τον έλεγχο του οχήματος. Είχε κίνηση πάνω στην αερογέφυρα, προσπάθησα να ακινητοποιήσω με ασφάλεια το όχημα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί» συνέχισε ο 42χρονος, τονίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή φοβήθηκε. «Τα περιστατικά αγνώστου κινδύνου είναι τελικά αυτά με τον μεγαλύτερο κίνδυνο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 45χρονος, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, συνελήφθη τελικά με τη συνδρομή αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο, ενώ οι δύο αστυνομικοί απευθύνθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  

Αναβολή και διατήρηση της κράτησης

Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 45χρονος, με την αυτόφωρη διαδικασία. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, εξύβριση, φθορά ξένων πραγμάτων κοινού οφέλους και παράνομη οπλοφορία. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι ζει στη Θεσσαλονίκη κι ότι επαιτεί στα φανάρια. Καθώς ζήτησε αναβολή, η υπόθεση του θα δικαστεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο.