Η TAG Heuer και η Porsche παρουσιάζουν το TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition, ένα πολυτελές connected ρολόι που αντλεί έμπνευση από την εμβληματική, ηλεκτρική Porsche Taycan, με αποκλειστικές λειτουργίες Wear OS για τους ιδιοκτήτες Porsche, όπου πληροφορίες από το αυτοκίνητό τους προβάλλονται στην οθόνη του ρολογιού τους.  Το ρολόι ακολουθεί το λανσάρισμα του TAG Heuer x Porsche Carrera Chronograph με το οποίο οι δύο εταιρείες γιόρτασαν την παγκόσμια συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2021. Από το 2015, η TAG Heuer είναι ένας ισχυρός παίκτης στην κατηγορία των πολυτελών smartwatches και το TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition προσφέρει στους ιδιοκτήτες και φίλους της Porsche πρόσβαση στο οικοσύστημα της TAG Heuer με τις εφαρμογές και τις κομψές οθόνες ρολογιών.

Τόσο το ίδιο το ρολόι όσο και το λογισμικό διαθέτουν σχεδιαστικά στοιχεία με τα ίδια χρώματα σε μπλε του πάγου που έχει και η εμβληματική Porsche Taycan. Όσοι φορούν το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε μια οθόνη που αντλεί έμπνευση από τις οθόνες στα σιρκουί αγώνων. Το ρολόι επίσης προσφέρει πληροφορίες από συμβατά μοντέλα της Porsche, όπως η φόρτιση της μπαταρίας και ο αριθμός των χιλιομέτρων. 

Ο σχεδιασμός του ρολογιού συμπληρώνεται από αμέτρητα χαρακτηριστικά που θυμίζουν την Taycan της Porsche, με μια μεγάλη κάσα διαμέτρου 45 χιλιοστών από τιτάνιο, με λεπτομέρειες από το μπλε του πάγου που βλέπουμε στο αυτοκίνητο. Η μαύρη κεραμική στεφάνη έχει μια κλίμακα ταχύτητας από το 0 ως το 400, συμβολίζοντας την ταχύτητα των αυτοκινήτων της Porsche, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση λειτουργιών του αυτοκινήτου ή άλλες μετρήσεις όπως οι καρδιακοί σφυγμοί. 

Στην πλάτη της κάσας είναι χαραγμένο το "TAG Heuer x Porsche” γύρω από τον LED αισθητήρα των σφυγμών. Το λουράκι του ρολογιού θυμίζει το σχεδιασμό των αυτοκινήτων Porsche. To δερμάτινο λουράκι θυμίζει ανθρακονήματα και έχει μπλε ραφή, ένα παρόμοιο φινίρισμα με αυτό των αυτοκινήτων. Μαζί διατίθεται και ένα μαύρο λουράκι από καουτσούκ.