Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Τεχνολογίας πραγματοποίησε η εταιρεία Accenture στη Θεσσαλονίκη. Το νέο προηγμένο Κέντρο λειτουργεί σήμερα με 200 περίπου άτομα προσωπικό, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει την έδρα του σε νέες εγκαταστάσεις ώστε να εξυπηρετεί πρότζεκτ εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

"Ανοίξαμε ένα γραφείο που ξεκίνησε με όλη τη δυναμική που μπορεί να δώσει η Accenture σε αυτό και η δυναμική φαίνεται από τα πρώτα βήματά του. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε τρεις διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία, περισσότερους από είκοσι πελάτες και περισσότερα από 40 πρότζεκτ. Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμβολή του προσωπικού που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν βρίσκαμε εξαιρετικά ταλέντα σε αυτή τη πόλη.  Το όνειρό μας είναι να χτίσουμε κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για την Accenture αλλά και για αυτή την πόλη που όλοι αγαπάμε," δήλωσε ο Αλέξανδρος Μηνάς, επικεφαλής του Κέντρου Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία της εταιρίας που διαθέτει περισσότερα από 710.000 στελέχη στον κόσμο και είναι 4η σε αριθμό υπαλλήλων εταιρία στον κόσμο στη, Θεσσαλονίκη αποτελεί για τα στελέχη της μια "σαφή στρατηγική προτεραιότητα". 

"Προσκαλούμε ταλέντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενταχθούν στο δυναμικό μας στη Θεσσαλονίκη με στόχο να συνδυάσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις", ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας. 

Στη εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης που απήθυνε και έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να συνεργαστεί στενά με την Accenture: "Οι επαγγελματικές προοπτικές που δίνει στους ανθρώπους είναι χωρίς όριο. Η παρουσία σας εδώ μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο. Πολύ μεγαλύτερα από όσο μια απλή επένδυση με κάποιες θέσεις εργασίας", είπε. "Η κυβέρνηση όλη και εγώ θα είμαστε στο πλάι σας για να κάνετε ακόμη περισσότερα βήματα τα επόμενα χρόνια", τόνισε.  

Στα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και ο κ.Κυριάκος Πιερρακάκης Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. "Σίγουρα κινήσεις όπως η ίδρυση αυτού του τεχνολογικού κέντρου, η υφιστάμενη παρουσία της Accenture στη Αθήνα με διεθνή πολλαπλασιαστή, είναι τρομακτικά σημαντικές για να βελτιώσουμε το στάτους της χώρας μας και για να δείξουμε πραγματικά το ελληνικό ταλέντο και ότι μπορούμε σε αυτή τη χώρα να αντλήσουμε επενδύσεις και να κάνουμε ενέργειες οι οποίες έχουν μια διεθνή κλίμακα", εξήγησε  ο κ.Πιερρακάκης που τόνισε πως η πόλη της Θεσσαλονίκης "έχει αποδείξει και μέσα από άλλες αντίστοιχες ενέργειες ότι έχει αυτά τα αναγκαία χαρακτηριστικά και από την πανεπιστημιακή της κοινότητα και ευρύτερα από την επιχειρηματική της κοινότητα".

Από την πλευρά του ο κ.Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας περιέγραψε πως πριν πολιτευτεί εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία με εξαιρετικό περιβάλλον:  "Αυτό που είδα σήμερα δεν είναι εξαιρετικό, αλλά απίθανο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη η οποία έχει όλη τη δυναμική, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, ταλαντούχους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες οι οποίοι καινοτομούν και είμαι βέβαιος ότι με το νέο κέντρο τεχνολογίας εδώ, θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα προόδου προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομίας", τόνισε.