Τέσσερα μετάλλια χάρισε στην Ελλάδα η “new generation” της Ελληνικής Πυγμαχίας κερδίζοντας επάξια τις εντυπώσεις όλων ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη τόσο με την αγωνιστικότητα όσο και με την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Κορασίδων στο Ερζερούμ της Τουρκίας.  Με ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και 2 Χάλκινα μετάλλια, επιστρέφουν στην Ελλάδα τα “λιοντάρια” μας έχοντας γεμίσει με υπερηφάνεια τους Έλληνες φιλάθλους, την Διοίκηση της ΕΟΠ και φυσικά τους προπονητές της Εθνικής Ομάδας Αρτούρ Μικαελιάν και Γιώργο Γκαβέζο για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν στους αγώνες τους.

Όπως είναι λογικό την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού βλέπει το όνειρό του για την αναγέννηση του “αθλήματος της καρδιάς” του να παίρνει “σάρκα και οστά”. Η αμέριστη στήριξή του στην Ελληνική αποστολή τόσο η υλική όσο και η ηθική δείχνει ξεκάθαρά ότι το μέλλον της Ελληνικής Πυγμαχίας στα χέρια του είναι λαμπρό.  Με την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παμπαίδων που διεξήχθη στο Ερζερούμ της Τουρκίας η Ελληνική αποστολή κατάφερε:

Ο Πέτρος Κωνσταντινούδης στα 42 κιλά να κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο. Ο νεαρός αθλητής του Άρη, Πέτρος Κωνσταντινούδης είναι πρωταθλητής Ευρώπης δίνοντας μας την χαρά να ακούσουμε τον Εθνικό μας ύμνο μέσα στην Τουρκία.

Ο Πέτρος Τόπαλος στα 60 κιλά βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η Αγγελική Σδούγα στα 40 κιλά και

ο Μπλιάτζε Νικόλαος στα 70 κιλά κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Τα συγχαρητήρια όλων αξίζουν επίσης και

ο Καραϊτης Άγγελος 52 κιλά (ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία του),

ο Βασιλειάδης Βασίλης 44 κιλά και ο Πουμπουρίδης Ιωάννης 66 κιλά οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια τα γαλανόλευκα γάντια, χάνοντας τις προκρίσεις για την επόμενη φάση των κατηγοριών τους με οριακά αποτελέσματα.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΓΑΝΤΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Σδούγα Αγγελική στα 40 κιλά,
Κωνσταντινούδης Πέτρος στα 42 κιλά,
Βασιλειάδης Βασίλειος στα 44 κιλά,
Καραΐτης Άγγελος στα 52 κιλά,
Τοπαλος Πέτρος στα 60 κιλά,
Πουμπουριδης Ιωάννης στα 66 κιλά,
Μπλιατζε Νικόλαος στα 70 κιλά.