Βάσεις πρόκρισης για τα πλέι οφ του Europa Conference League έβαλε απόψε στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι απέναντι στον Αρη, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε με 2-0, έχοντας σκόρερ στο 29’ τον Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς και στο 84’ τον Εραν Ζαχάβι. Οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, αν δεν όρθωνε ψηλά το ανάστημά του για τους Θεσσαλονικείς ο Χουάν Κουέστα. 

Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους την επόμενη Πέμπτη (11/8), στον αγώνα ρεβάνς, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πάντως, για να ελπίζει ο Άρης πρέπει να αλλάξει την εικόνα του δραματικά.

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Σάμποριτ, Ζαχάβι, Γκλέιζερ /Ιτούρμπε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακάμπρι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σομπορίτ, Χοζέζ (62’ Κλοχ), Μπίτον (63’ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (90’+ Ρίκα), Κούβας (67’ Ζαχάβι), Κανισόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66’ Πέριτσα).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (63’ Πάλμα), Ιτούρμπε (63’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι.