Aπό που να τον πιάσεις και από που να τον αφήνεις τον χθεσινό ΠΑΟΚ που έμεινε στο 1-1 με την Λέφσκι και μοιραία εκτός Ευρώπης.

Σχολιάζει ο Θεοφύλακτος Χατζηιωαννίδης

Λάθη αμυντικής λειτουργίας που θυμίζουν μπάλα σχολικής αλάνας. Έλλειψη μεσοεπιθετικής δομής, δημιουργίας και φαντασίας μπροστά σε μια Τούμπα η οποία περίμενε από την ομάδα του το αυτονόητο… να πιέσει, να αγωνιστεί, να παλέψει. Η συντριπτική κατοχή μπάλας του δικεφάλου αποδείχτηκε μια τρύπα στο νερό μιας και το μυαλό μου αδυνατεί να θυμηθεί έστω και μία ουσιαστική απειλή στα αντίπαλα καρέ. Ακόμη και το γκολ της ισοφάρισης δεν αποτελεί καρπό μιας ολοκληρωμένης επιθετικής λειτουργίας ή μιας ατομικής έμπνευσης αλλά ενός λάθους στο κέντρο μετά από την πίεση του Biseswar το οποίο ο δικέφαλος σε καμία περίπτωση δεν άξιζε.
Ένας απλός θεατής ο οποίος θα αποφάσιζε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση σίγουρα δε θα μπορούσε να απορήσει αντικρίζοντας το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού. Ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος θα περίμενε τουλάχιστον να δει από την ελληνική ομάδα έστω μια κάποια πίεση στα πρώτα λεπτά. Έχοντας την ώθηση της Τούμπας, την πεποίθηση της ωμής ανωτερότητας απέναντι στο βουλγαρικό σύνολο της Λέφσκι και το βάρος της ήττας στο πρώτο παιχνίδι αναμέναμε να δούμε έναν κορμό παικτών εκρηκτικό, δραστήριο, ορεξάτο, ενεργητικό. Πού πήγε άραγε η φλόγα στα μάτια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ? Ήταν τόσο απροσπέλαστη τελικά η βουλγαρική άμυνα? Ήταν τόσο κακό το στήσιμο που επέβαλλε ο Ρουμάνος τεχνικός? Μήπως η ομάδα δεν έχει ακόμη προλάβει να δεθεί? Λίγη αξία έχουν αυτά για έναν απλό φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Γιατί δεν είμαστε όλοι γνώστες του ποδοσφαίρου και της σωστής ή λανθασμένης τακτικής. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε πότε μια ομάδα είναι ενωμένη, συγκροτημένη και πότε ασύνδετη και άψυχη.
Η πρώτη και τελευταία για αυτή τη χρονιά ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ δε μας θλίβει τόσο για το αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό αλλά από την εμφάνιση και αυτά που μέλλει να έρθουν. Αυτό που κάνεις του οπαδούς του ΠΑΟΚ να αγαπούν την ομάδα τους δεν είναι ούτε οι τίτλοι ούτε οι διακρίσεις ούτε οι φαφλατάδικες μεταγραφές εκατομμυρίων. Ψυχή, προσπάθεια, δομή, οικογένεια αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν τον κόσμο να γουστάρει ΠΑΟΚ και δυστυχώς αυτά ήταν που απουσίαζαν πιο πολύ από το χθεσινό παιχνίδι αφήνοντας το δικέφαλο δικαίως εκτός Ευρώπης… Με μια ήττα στο πρώτο ματς (2-0) και μια ισοπαλία (1-1) στο δεύτερο.