Στη Βουλή έρχεται η πολύκροτη υπόθεση του Predator, του λογισμικού μέσω του οποίου γίνονται παρακολουθήσεις. 

Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ θα παρίστανται οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: "Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα τι θα είχε γίνει σήμερα"; Σημείωσε πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα.

Στο μεταξύ, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης,