Μπαίνουν σε εφαρμογή τρεις νέες μεταρρυθμίσεις: Νέο σύστημα τιμολόγησης στο ρεύμα με αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας -Εφαρμογή του Προσωπικού Γιατρού

 Στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η κυβέρνηση τα ΄χει πάει καλά και, με την εισαγωγή αυτών των μεταρρυθμίσεων, προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα άτακτο (τουλάχιστον) καθεστώς στην αγορά εργασίας, στο θέμα των αναπροσαρμογών (πάντα προς τα πάνω) στις τιμές ενέργειας και στο θέμα της Υγείας, ώστε να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και να αποκτήσουν τον πραγματικό τους ρόλο. 

1.Αναστελλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής απορροφάται το μέγιστο μέρος των ανατιμήσεων στο ρεύμα.

Είναι μια θεσμική παρέμβαση -που θεσπίστηκε στον πρόσφατο νόμο για τις ΑΠΕ- και προβλέπει παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τη σύσταση μηχανισμού ανάκτησης των υπέρ-εσόδων των ηλεκτροπαραγωγών και τη χρησιμοποίησή τους για την επιδότηση των οικιακών και επαγγελματικών λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

--Με τη νέα θεσμική παρέμβαση, από την 1η Ιουλίου θα απορροφάται έως και το 100% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Συγκεκριμένα:

-Στους ευάλωτους καταναλωτές που δικαιούνται Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (περίπου 500.000 νοικοκυριά) θα απορροφάται το 100% της αύξησης.

-Σε όλα τα άλλα οικιακά τιμολόγια έως και το 85% της αύξησης.

-Σε 1,25 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 82% της αύξησης.

-Στους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια έως το 90% της αύξησης.

Επίσης οι εταιρείες θα πρέπει να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις τιμές και τις αλλαγές, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο χωρίς πέναλτι, όποτε θελήσουν.

2. Έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. 

Το κακό με την καταπάτηση του 8ώρου, αλλά και του 4ώρου σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης, είχε παραπάει. Η  μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου, αρχίζει από δύο τομείς, αλλά θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους.

Η εφαρμογή της  Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με περισσότερους από 250 εργαζόμενους άρχισε χθες. Πλέον καταγράφεται η άφιξη και η αποχώρηση του εργαζόμενου από τη δουλειά σε πραγματικό χρόνο κι έτσι κανείς πια δεν θα μπορεί να κλέβει τις ώρες εργασίας, τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στο σύνολο της αγοράς εργασίας, στις μεγάλες, στις μεσαίες και στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας μια κοινωνική πολιτική στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας περιλαμβάνεται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα myErgani app, η οποία διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS. Επίσης διατίθεται στις επιχειρήσεις η εφαρμογή CardScanner app η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία και διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία έναρξης και λήξης της εργασίας στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

3. Εφαρμογή του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού. 

Εϊναι σε εξέλιξη η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς, ενώ ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών.

Δεν είναι κάτι νέο. Είχε γίνει κι άλλη προσπάθεια, προ ετών, με τον γιατρό της γειτονιάς. Το πράγμα δεν προχώρησε. Η πρόταση έρχεται βελτιωμένη ,αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια κενά:

-Τι θα γίνεται με τους γιατρούς που θα καλούνται σε εφημερία και την επομένη θα έχουν, ως προσωπικοί γιατροί, γεμάτο πρόγραμμα.

-Τι θα γίνει με την απροθυμία γιατρών να μπουν στο σύστημα.

-Τι θα γίνει με τους πολίτες που έχουν, επί χρόνια, οικογενειακό γιατρό τον οποίο εμπιστεύονται και αυτός δεν μπει στο σύστημα, ή "γεμίσει" το καρνέ του με άλλους ασθενείς.

-Καθώς το κάθε παραπεμπτικό θα το δίνει ο Προσωπικός Γιατρός, γενικής ιατρικής, τι θα κάνει ο καρδιοπαθής (για παράδειγμα) που αισθάνεται ενόχληση; Θα πρέπει πρώτα να πάρει παραπεμπτικό από τον Προσωπικό Γιατρό για να πάει σε ειδικό;

Πάντως, ύστερα από σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία  σύναψης  συμβάσεων από ιδιώτες ιατρούς για την παροχή υπηρεσιών Προσωπικού Γιατρού. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε claw back και rebate, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους θα μπορούν να εγγραφούν είτε  μέσω της πλατφόρμας, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών ανά γιατρό. Στην περίπτωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών θα γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις των πολιτών για εγγραφή αναλόγως του καθορισμένου ορίου που ο κάθε γιατρός έχει επιλέξει κατά τη σύμβασή του.

Οι πολίτες θα έχουν  δικαίωμα ελεύθερης επιλογής στον προσωπικό γιατρό, ειδικότητας γενικής - οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας, ο οποίος είναι είτε  γιατρός κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., είτε γιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας, είτε  συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν προσωπικό γιατρό, ενώ μετεγγραφή σε άλλο προσωπικό γιατρό επιτρέπεται μία  φορά ανά έτος, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής του πολίτη.