Το ιστορικό της χθεσινής ληστείας σε βιοτεχνία στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και της σύλληψης των δύο δραστών, περιγράφει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία. 

Να σημειωθεί ότι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο Έλληνες Ρομά, ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος εισέβαλε στη βιοτεχνία κι άρπαξε χρηματικό ποσό από ταμείο που βρισκόταν σε γραφείο. Τον αντιλήφθηκε, όμως, ο 33χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος, με τη συνδρομή πελάτη, τον ακινητοποίησε, ενώ παράλληλα προσπάθησε να πάρει τα χρήματα από τα χέρια του φερόμενου ως ληστή.

Ο 41χρονος προσπάθησε να διαφύγει. Μάλιστα, εκείνη την ώρα, εμφανίστηκε στην είσοδο της βιοτεχνίας αυτοκίνητο κι ο φερόμενος ως δράστης, την ώρα που ο ιδιοκτήτης των τραβούσε από χέρια και ρούχα, προσπάθησε να μπει μέσα. 

Ο έτερος δράστης, ο 45χρονος οδηγός, πάτησε γκάζι, την ώρα που ο φερόμενος ως συνεργός του, έμπαινε στο αυτοκίνητο, χτυπώντας με γροθιά τον 33χρονο ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας. 

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, του τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του τμήματος Ασφάλειας Δέλτα σε περιοχή των Διαβατών, εντοπίστηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και συνελήφθησαν. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν στη φυλακή...