Ρυθμίζονται, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ και απομακρύνεται η πιθανότητα να μείνει χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη.

Όσο για τη Συλλογική Σϋμβαση Εργασίας, το θέμα θα συζητηθεί αύριο, σε συνάντηση που θα έχουν οι εργαζόμενοι με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σήμερα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη νομιμότητα των καταβληθέντων ποσών των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης στους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), κρίνεται ότι νομίμως είχαν δοθεί τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τα παραπάνω επιδόματα, από τις 25/7/2017 ως και σήμερα. Οι επιδοματικές αυτές καταβολές , όπως σημειώνεται “δεν θα αναζητηθούν”, άρα παύει να υπάρχει στους εργαζομένους ο φόβος, ότι θα τους ζητούνταν να επιστρέψουν σημαντικά ποσά (μόνο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ανέρχεται στα 150 ευρώ το μήνα).