Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.Ένας 50χρονος, γιος ηλικιωμένης γυναίκας, είναι ο δολοφόνος της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η δολοφονία έγινε χθες 5/7/2022 το μεσημέρι, σε διαμέρισμα της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Την 79χρονη γυναίκα βρήκε νεκρή ο ένας της γιος, ο οποίος ανησύχησε επειδή δεν έδινε σημεία ζωής για μέρες. Έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο (μάλλον τραπεζομάχαιρο) στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ιατροδικαστής. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η δολοφονία είχε γίνει πριν πέντε μέρες. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, άφαντος ήταν και ο δεύτερος γιος της γυναίκας, ένας 50χρονος. 

Ο 50χρονος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.