«Στοχοποίησή» του «από το τουρκικό παρακράτος» καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης. Αιτία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν τα άρθρα του στο komotinipress.gr για τη δράση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής

Ο ίδιος καταγγέλλει «ύβρεις, δυσφήμηση και κάλεσμα σε δημόσιο λιντσάρισμα» εις βάρος του μέσα από κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν 17 φορείς της μειονότητας

Αφορμή της καταγγελίας, αποτέλεσε κοινή ανακοίνωση 17 φορέων της μειονότητας που δημοσιεύθηκε σε τουρκόφωνα ΜΜΕ της περιοχής και στην οποία γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για «κατασκευασμένα άρθρα» που παραπέμπουν σε «πρακτικές της χούντας» και που σκοπό έχουν να «βλάψουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην περιοχή».

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζεται συγκεκριμένα κάποιος δημοσιογράφος ή Μέσο, ωστόσο ο Νίκος Αρβανίτης θεωρεί πως στρέφεται εναντίον τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του komotinipress.gr.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εναντίον της στοχοποίησης δημοσιογράφων

Την έντονη ανησυχία του «για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από ομάδα πολιτικών και εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με σημερινή ανακοίνωσή του.

«Συγκεκριμένα, 17 πρόσωπα που προέρχονται από τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό χώρο ή εκπροσωπούν φορείς της μειονότητας, σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν, εξισώνουν το δημοσιογραφικό έργο του συναδέλφου με πρακτικές της χούντας των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζουν τον ίδιο υπηρέτη σκοτεινών κύκλων και ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για -κατά τη διατύπωσή τους- εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ, βάσει των καταστατικών αρχών της, υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να ασκεί σε συνθήκες ελευθερίας το δημοσιογραφικό του έργο και τονίζει ότι ενέργειες και αιτήματα όπως τα παραπάνω περιορίζουν το δικαίωμα αυτό. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία», καταλήγει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.