Το ΄χουν τερματίσει οι γείτονες. Τώρα "βλέπουν" υποτιθέμενα επεισόδια στο Αιγαίο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Λιμενικού Σώματος.

Το "επεισόδιο" φέρεται να σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, και όπως καταγγέλλει η τουρκική πλευρά –χωρίς να επιβεβαιώνεται από την Ελλάδα – σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό και αμέσως στο σημείο βρέθηκε σκάφος του τουρκικού Λιμενικού. Η ανακοίνωση της διοίκησης του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας, αναφέρει πως το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στις 8:50, στο Φαρμακονήσι, με τους Τούρκους να παρουσιάζουν οπτικοακουστικό υλικό.

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί

Η ανακοίνωση από τη πλευρά της γειτονικής χώρας σημειώνει: «Έγινε απόπειρα παρενόχλησης ιστιοφόρου που συμμετείχε στον «Ναυτικό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας» 3,8 ναυτικά μίλια (περίπου 7 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά από το Φαρμακονήσι από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εκδιώχθηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Με τους ελιγμούς πρόληψης που πραγματοποιήθηκαν με το σκάφος που ανήκει στη Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το ελληνικό σκάφος αποτράπηκε και απομακρύνθηκε από την περιοχή».

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας και καπετάνιος, Murat Tan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απέτρεψαν (σ.σ. η τουρκική ακτοφυλακή) έναν κίνδυνο για τη ζωή τους, καθώς το σκάφος τους παρενοχλήθηκε από το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος».

«Μόλις τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τούς είδαν να μας πλησιάζουν, ήρθαν γρήγορα σε βοήθεια. Δεν ξέρουμε γιατί. Το σκάφος μας είναι το μοναδικό σκάφος με κόκκινη σημαία, ίσως γι’ αυτό συνέβη» είπε αναφερόμενος στο χρώμα της τουρκικής σημαίας.