Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα η Υπουργική Σύνοδος και Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής ΕυρώπηςSEECP. Θα προεδρεύσει στις 17.40 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Στις 20.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο. 
Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού -και αυτό αναβαθμίζει χωρίς αμφιβολία τη σημασία της Συνόδου θα συμμετάσχει ως υψηλός προσκεκλημένος και παρατηρητής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Οικονόμου. 
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σήμερα το πρωί, στις 07.45, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 ενώ πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στην περιοχή της Θέρμης. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί αρχικά στο Ποσειδώνιο, για να δει τις νέες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πριν μερικές ημέρες, στα γηπεδάκια της Μίκρας, στην αγορά της Θέρμης και σε κοινωνική δομή της περιοχής.
Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα και υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος το πρωί θα προεδρεύσει της Υπουργικής Συνοδού των ΥΠΕΞ της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και στη συνέχεια, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στους ομολόγους του. 
Τις απογευματινές ώρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής. 
Στο περιθώριο των εργασιών, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με την ομόλογο του από τη Σλοβενία Τάνια Φάγιον (Tanja Fajon). 
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στη Σύνοδο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν για το μέλλον της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία που αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και η προετοιμασία των χωρών της περιοχής μας για την ενσωμάτωση τους σε ευρωατλαντικούς θεσμούς. 
Στη Σύνοδο συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Τουρκία.