Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα, σε μια «μονομαχία» που χαρακτηρίστηκε από το εκτεταμένο ροτέϊσον του ΠΑΟΚ που ξεκούρασε πολλούς από τους βασικούς του παίκτες. 

Παρουσία του νέου της τεχνικού Ματίας Αλμέϊδα η Ενωση είχε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη αλλά δεν κατάφερε να την αποσπάσει. Όπως παραδέχτηκε μετά το παιχνίδι και ο Οφρυδόπουλος, η Ένωση έχει δυσκολία στο γκολ.

Στο 6ο μόλις λεπτό ο ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Τσόλακ (σουτ από την περιοχή μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Σάστρε και τυφλή απόκρουση του Τζαβέλλα). Tο γκολ  όμως μετά από τον έλεγχο του VAR ακυρώθηκε καθώς η μπάλα φάνηκε πως βρήκε το δεξί χέρι του Κροάτη επιθετικού.

Στο 15΄ η Ενωση εκμεταλλευόμενη τις  αδυναμίες στη συγκρότηση του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Αμραμπάτ σε μία φάση που ο σκόρερ πάσαρε στον Χατζισαφί ο τελευταίος πέρασε τον Τέϊλορ και γύρισε στον Κριχόβιακ μέσα στην περιοχή, αυτός μεταβίβασε στον Αμραμπατ και ο Μαροκινός με δεξί σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και στο 26' βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει με τον Τσόλακ με ένα ωραίο σουτ στην γωνία του Στάνκοβιτς μετά από πάσα του Μουργκ που ξεκίνησε από λάθος του Τσούμπερ. Στη συνέχεια έδωσε χώρο στην ΑΕΚ η οποία επιχείρησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της, χωρίς αποτέλεσμα. 

Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε καλύτερη εικόνα(3 τελικές για τον ΠΑΟΚ έναντι 6 της ΑΕΚ). 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή όπου στην θέση του τραυματία Βαρέλα πέρασε ο Ινγκασον. 

Σιγά - σιγά ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή και καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε και πολλά με ανούσιες τελικές, ισορρόπησε το παιχνίδι και έπαιξε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους που φαίνονταν εμφανώς κουρασμένοι. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε επιθετικές αλλαγές θέλοντας να πάρει τη νίκη και στο 83' ο Ολιβέϊρα σημάδεψε με ψηλοκρεμαστό σουτ το δοκάρι του Στάνκοβιτς χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του.  

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 26' Τσόλακ / 15' Άμραμπατ

Δοκάρια: 83' Ολιβέιρα / -

Διαιτητές: Γκιόργκι Καμπάκοφ, Μάρτιν Μαργκαρίτοφ, Ντίγιαν Βάλκοφ, 4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Κίτρινες: Μιτρίτσα, Σάστρε - Koνέ (στον πάγκο), Ρότα, Χατζισαφί, Κριχόβιακ, Μίτογλου, Τζαβέλας, Αμραμπάτ 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68' Λύρατζης), Βαρέλα (46' Ινγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74' Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ, Μιτρίτσα (82' Ακπομ), Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ (82' Ολιβέϊρα).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86' Φρανσόν), Γκαρσία, Τσούμπερ και Άμραμπατ (92' Ανσαριφάρντ).