Σε ένα κομβικό παιχνίδι για τα φετινά playoffs ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε 1-0 του Άρη με γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 28'. 

Το ''τριφύλλι'' ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς και άφησε στους 53 τον Άρη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ''πράσινοι'' ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και από το 20' και έπειτα άρχισαν να απειλούν την άμυνα των ''κιτρίνων'', οι οποίοι περίμεναν καλά οργανωμένοι στο μισό γήπεδο. Στο 20' από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς ο Παλάσιος σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα και στην επαναφορά ο Αϊτόρ σούταρε άουτ. Στο 25' ο πορτιέρε του Άρη μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Ρούμπεν και στο 28' ο Σένκεφελντ με γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αϊτόρ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. 

Καθοριστική στιγμή για το παιχνίδι η αποβολή στο 45' του Καμαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα που άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο. Ήρθε σε μια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν, για να τους αποσυντονίσει. Ήταν μια χαζή αποβολή, καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, αρχικά χτύπησε εκτός φάσης τον Ρούμπεν στο 43’ αντικρίζοντας κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά μετά χτύπησε άγαρμπα τον Βιγιαφάνιες κι αποβλήθηκε.

Παρά την αποβολή, στο δεύτερο μέρος ο Άρης έβγαλε αντίδραση, είχε καλές στιγμές με Μαντσίνι, Πάλμα ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ''καθαρίσει'' το ματς αλλά Ιωαννίδης, Παλάσιος και Αϊτόρ είτε δεν είχαν καλές είτε ''έπεφταν'' πάνω στον Κουέστα. Από το 70᾽ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος και κράτησαν μέχρι τέλους αυτή την υπερπολύτιμη νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο; Απόστολος Νικολαΐδης

Γκολ: 18' Σένκεφελντ / - 

Δοκάρια: 20' Παλάσιος / -

Διαιτητές: Αλιγιάρ Αγκαγιέφ, Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Αφίκ Αμιραλί 4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Κίτρινες: 45' Βέλεθ, 67' Ρούμπεν, 69' Χουάνκαρ, 90+3 Ματέους / 42' Αμπ. Καμαρά, 90+2' Φαμπιάνο

Κόκκινες: - / 45’ Αμπ. Καμαρά (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (30’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Σάσα (31’ λ. τρ. Ιτούρμπε), Ματίγια, Ντουκουρέ (62’ Εντιαγιέ), Μαντσίνι (84’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (62’ Πάλμα), Αμπ. Καμαρά.