Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος έγινε δεκτός, από τον Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη στον χώρο της Πρυτανείας.

Προσερχόμενος, ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι «επισκέπτομαι σήμερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ένα θεματικό πανεπιστήμιο, νοικοκυρεμένο και σοβαρό. Στην Ελλάδα έχουμε πανεπιστήμια πολλών ταχυτήτων. Από αυτά, τα θεματικά έχουν χώρο στην εκπαίδευση, προοπτικές ανάπτυξης και πιστεύω ότι θα έχουν και λαμπρή πορεία στο μέλλον. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το αποδεικνύει».

Αντίστοιχα, ο κ. Κατρανίδης δήλωσε ότι «με χαρά υποδέχομαι σήμερα ως Πρύτανης τον κ. Συρίγο, για να δει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και από μια άλλη σκοπιά, όχι μόνον ως συνάδελφος, αλλά και ως εποπτεύουσα αρχή. Θα φροντίσουμε να τον ενημερώσουμε για όσα κάνουμε στο Ίδρυμα και ως διοίκηση, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν τα Τμήματα και οι Σχολές του».

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην Αίθουσα της Συγκλήτου, παραβρέθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές και οι Κοσμήτορες των Σχολών. Εκτός από τον Πρύτανη, συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, ο καθηγητής Παναγιώτης Ταχυνάκης εκπροσωπώντας τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων καθηγητή Χρήστο Νεγκάκη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητής Αθανάσιος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για τις δράσεις των Τμημάτων του, με έμφαση στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν το Ίδρυμα. Επίσης, έγινε συζήτηση για γενικότερα θέματα Παιδείας, καθώς και ανταλλαγή απόψεων  σχετικά με την πρόθεση του Πανεπιστημίου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διεθνοποίηση των σπουδών του, μέσω ευρύτερων συνεργασιών με επιστημονικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρύτανης προσέφερε στον κ. Συρίγο αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικό υλικό για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.