Δυναμική επάνοδο με πάνω από 1.000 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών πραγματοποιεί το εκθεσιακό δίδυμο Artozyma και Detrop, που θέτει τον “πήχυ” των τεχνολογικών εξελίξεων, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Οι δύο Εκθέσεις διοργανώνονται μέχρι και αύριο από τη ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με συνολικά 350 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), συμμετοχές από 23 χώρες και περισσότερους από 130 Hosted Buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 22 χώρες.

Το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, τα master classes από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας στο Bakery Lab, τα αντίστοιχα master classes ζαχαροπλαστικής από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο Pastry Lab, οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine και ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και Ποιότητας Επιτραπέζιας Ελιάς αποτελούν ένα μέρος μόνο των παράλληλων εκδηλώσεων των δύο Εκθέσεων.

Στη Detrop Boutique τιμώμενος δήμος είναι ο Δήμος Πύργου Ηλείας, στο περίπτερο του οποίου συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας Π.Ο.Π.

Παρούσα στη Detrop Boutique είναι η Ελλάδα της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας με 7 Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας). Επίσης, συμμετέχουν ο Δήμος Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που επιδότησε 9 επιχειρήσεις-μέλη του.

Το ωράριο λειτουργίας των δύο Εκθέσεων αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου, είναι από τις 10:00-18:00.