Στις 8 Μαΐου θα αποφασίσουν, στο Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ ποιο θα είναι το όνομα και ποιο το σύμβολό τους. Αυτό ανακοίνωσε, σε σύντομη παρέμβασή του στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, στο συνέδριο, εκτός από τις κάλπες για την εκλογή συνέδρων και νέων νομαρχιακών επιτροπών, θα υπάρχει και μία κάλπη για το εσωκομματικό δημοψήφισμα, στο οποίο "θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για τα σύμβολά μας και το όνομά μας, διότι το όνομά μας είναι η ιστορία μας".

Βέβαια, έδειξε τις προθέσεις του, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε:  "Σας μιλώ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ"...

Στην παρέμβασή του, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι είχε πει ο ίδιος από τις αρχές του χρόνου ακόμη ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην υπερφορολόγηση των κερδών των εταιριών ενέργειας, όπως έκαναν άλλα κράτη. Πρότεινε επίσης να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά να συμμετάσχουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με φωτοβολταϊκά στις στέγες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κύμα ακρίβειας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα στο ενεργειακό ζήτημα όπως είπε, θα είναι αφιερωμένο το δεύτερο περιφερειακό προσυνέδριο το οποίο θα γίνει σε περίπου 15 μέρες στην Κοζάνη.

Για την υγεία, είπε το εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ) παρά τα δύο χρόνια σκληρής δοκιμασίας φαίνεται πως άντεξε κι αυτό δείχνει πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του, υπενθυμίζοντας ότι το ΕΣΥ ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Χαρακτήρισε χαμένη ευκαιρία για το ΕΣΥ το 4,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Υγεία, προσθέτοντας ότι η χώρα μας εξακολουθεί να διαθέτει από τα χαμηλότερα ποσοστά χρηματοδότησης του τομέα της υγείας και ταυτόχρονα από τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για τον ίδιο λόγο.

"Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Έλληνα να νιώσει ότι το ΕΣΥ είναι το σπίτι του", είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Παρών, στο προσυνέδριο δήλωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.