Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με ψήφισμα που εξέδωσε στη σημερινή (18/04) συνεδρίασή του. 
«Εισηγήσεις και αποφάσεις για συγχωνεύσεις, μεταφορές σε άλλη πόλη και καταργήσεις τμημάτων του ΔΙΠΑΕ αγνοούν τη ζωή, το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων φοιτητών και δεκάδων εργαζόμενων. Οι προτεινόμενες αλλαγές χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τους όρους εκπαίδευσης, ενώ χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής των σπουδών τους, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες», επισημαίνεται στο ψήφισμα, με το οποίο «το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με τους φοιτητές και ζητά: 
- Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση Τμήματος του ΔΙΠΑΕ. 
- Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών με όλους τους απαραίτητους όρους. 
- Να εξασφαλιστεί άμεσα η αύξηση της χρηματοδότησης για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και τη βελτίωση των υποδομών.
- Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με πλήρη αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και την πρακτική άσκηση ενταγμένη σε αυτό».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Προφανώς η Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη των Βαλκανίων -ίσως και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου- θέλει να φιλοξενεί πανεπιστημιακά ιδρύματα. Άλλωστε, αυτό ακριβώς αξιοποιεί η Θεσσαλονίκη, όταν μεγάλες εταιρείες την επιλέγουν ως έδρα τους, επειδή ακριβώς υπάρχει ένα τόσο πλούσιο ακαδημαϊκό περιβάλλον, μια τόσο μεγάλη δεξαμενή φωτεινών μυαλών», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι «θέλουμε οι