Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, στις 09:30 θα συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια μέλη οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε έξι κατηγορούμενους για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου που είχε απαγορευτεί το 2020.

Στις 10:00 θα υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας των εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Τσιμισκή, για την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος.

Στις 11:00 το σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού της Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας επί της Προξένου Κορομηλά, για υπόθεση που αφορά πρώην εργαζόμενες του κλάδου τους.

Στις 17:00 θα συγκεντρωθούν για μία ακόμα φορά Ουκρανοί πολίτες και αλληλέγγυοι στην Πλατεία Αριστοτέλους, διαδηλώνοντας ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 18:00 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (όπου θα πραγματοποιείται) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το άνοιγμα του Λοιμωδών (χθες πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη).

Τέλος, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία από μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην ακρίβεια στην Πλατεία Ευόσμου.