Να ακολουθηθεί η τακτική του Τατοΐου και στην περίπτωση των ανακτόρων της Καλαμαριάς, του κτίσματος που είναι γνωστό στη Θεσσαλονίκη ως "Παλατάκι", προτείνει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στρ. Σιμόπουλος.

Απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και το Δήμο Καλαμαριάς σχετικά με την ανάγκη ανακαίνισης του Κυβερνείου (Παλατάκι), που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε στη Σκωτία το DumfrisHouse, το κτήμα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, για να συνομιλήσει με το διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο και να δει από κοντά τον τρόπο αξιοποίησης του κτήματος.

Η κίνηση του αυτή εντάσσεται στην προγραμματισμένη κυβερνητική δράση αξιοποίησης του κτήματος της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Τατόι, για την οποία θα διατεθούν 75 εκ. ευρώ. 

Όλοι οι θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο οφείλουμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας και να διεκδικήσουμε την ένταξη στην όλη δράση την ανακαίνιση του Κυβερνείου, του επονομαζόμενου και «Παλατάκι» που πλέον ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και κυριολεκτικά «ρημάζει».