Πάνω από... ένα κομπιούτερ είναι, από χθες, όλη η Ελλάδα, ημέρα που άνοιξε η εφαρμογή για το fuel pass -το επίδομα βενζίνης- με αποτέλεσμα, αυτήν τη στιγμή το σύστημα να μην είναι δυνατό να ανταπεξέλθει.

Χθες επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1. Τελικά άνοιξε για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2... Σήμερα το πρωί, η πλατφόρμα άνοιξε για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2, 3, 4 και 5. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ ως το βράδυ χθες Τρίτη είχαν γίνει 200.000 αιτήσεις, από το πρωί σήμερα να μπαίνουν στο σύστημα καταναλωτές κατά χιλιάδες και η πλατφόρμα να "γονατίσει".

Πολλοί κατάφεραν να κάνουν επιβεβαίωση των στοιχείων τους και να κολλήσουν εκεί. Άλλοι κατάφεραν να συμπληρώσουν την αίτηση και να μην μπορούν να περάσουν στη φάση της επιβεβαίωσης των στοιχείων. Τέλος, αρκετοί, εδώ και περίπου δύο ώρες, δεν μπορούν καν να μπουν στο σύστημα...

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, διατηρώντας και τα προηγούμενα ΑΦΜ. Αυτό , όμως, σημαίνει ότι οι αιτούντες θα είναι πολύ περισσότεροι, ειδικά αν το πρόβλημα παραμείνει ως αργά το βράδυ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην πλειοψηφία τους οι αιτούντες προτιμούν να δηλώσουν το IBAN τραπεζικού λογαριασμού και όχι να εκδώσουν προπληρωμένη κάρτα, παρά το ότι με τον δεύτερο τρόπο το ποσό των δικαιούχων αυξάνεται κατά 5 ευρώ.