Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού εν όψει αντιπυρικής περιόδου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκηδόνος που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σίνδου, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων, του Κέντρου Υγείας Διαβατών και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Χαλκηδόνας. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ζήσης Βαϊνάς, Μαρία Κωστοπούλου, Μενέλαος Κορδονούρης, Ανέστης Ανεστίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιος Πιτίκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευλαμπία Μπουρουτζή. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν μεταξύ άλλων ο προληπτικός καθαρισμός της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερη προστασίας (άλση, πάρκα κλπ), η λήψη μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων, ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές καθώς και η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ενημέρωσε για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στις δικές τους ενέργειες και τους σχεδιασμούς των υπηρεσιών τους. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος: «Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και με την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, Αστυνομίας, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».