Κρίσιμα θέματα των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και θέματα που απασχολούν τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, συζήτησε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στην Αθήνα. 

«Επρόκειτο για μια συνάντηση ουσιαστική, αποδοτική και αποτελεσματική. Κατά τη συζήτηση ετέθησαν κρίσιμα και χρήσιμα θέματα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το μέλλον τους, προβλήματα των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, η θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας με αντιπλημμυρικά έργα, η χρηματοδότηση του δήμου μας για την απόκτηση ενός νέου υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος και η ένταξη των υπόλοιπων έργων στο πρόγραμμα ‘‘Αντώνης Τρίτσης’’. Υπόψη του κ. Πέτσα, τον οποίο είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφθώ στο γραφείο του, τέθηκαν και οι απόψεις μας για το υπό συζήτηση και διαβούλευση νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντ ί δα υγε ίας, με ταφέρον τας την πρότασή μας τα Δημοτικά Ιατρεία να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να συμβληθούν με τον ΕΟΠΠΥ. Τέλος, εξέφρασα τις απόψεις και τις ενστάσεις μου στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το πρόγραμμα REACT-ΕΣΤΙΑ που αφορά τη φιλοξενία προσφύγων στα διαμερίσματα», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά τη συνάντηση, «ο υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας και να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση και τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Επίσης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και άμεσα θα επισκεφθεί τον δήμο για να δει πως λειτουργούν οι δομές». 

Πρόσθεσε ότι, «ο υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας και να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση και τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Επίσης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και άμεσα θα επισκεφθεί τον δήμο για να δει πως λειτουργούν οι δομές».