"Αντί να λειτουργήσει με όρους κοινωνικής ευθύνης και γνώμονα το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον, το καθεστώς Μητσοτάκη και το πελατειακό σύστημα με το οποίο τρέφεται και αναπαράγεται, επαλήθευσε τους χειρότερους φόβους μας. Εκμεταλλεύτηκε την πανδημία προκειμένου να διευκολύνει το μοναδικό σχέδιο που είχε για τον τομέα της υγείας. Αυτό το σχέδιο ήταν και παραμένει η μετάλλαξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

Αυτό υποστηρίζει με άρθρο της στο ellada24.gr η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Αυγέρη.

Προσθέτει ότι "αυτή η μετάλλαξη σημαίνει την υποχώρηση σε βαθμό εξαφανίσεως του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και την επαναφορά του σε έναν οργανισμό επί του οποίου θα παρασιτούν πάσης φύσεως κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα. Ήρθαν δηλαδή να  συνεχίσουν αυτό που άφησαν στην μέση, γιατί το 2015 προσέκρουσαν στην κυβερνητική αλλαγή και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα".

Αναφερόμενη στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) ισχυρίζεται ότι "είναι ένα εμβληματικό παράδειγμα αυτού του εκτροχιασμού πρακτικών και συνειδήσεων. Οι καταγγελίες άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε να προστεθεί και η έκθεση εσωτερικού ελέγχου του ΙΦΕΤ. Σε αυτήν καταγράφονται πολλά και ακόμη περισσότερα από αυτά που καταγγέλλονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό: κακοδιοίκηση, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, υπερτιμολογήσεις, ενδείξεις οικονομικής απάτης, παράνομες εξαγωγές φαρμάκων εκατομμυρίων ευρώ, σύγκρουση συμφερόντων, απευθείας αναθέσεις χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών".

Για το κόμμα της λέει ότι "έπραξε τα δέοντα, όπως επιτάσσει το συνταγματικό καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας σειρά ερωτήσεων προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας. Απαντήσεις, βεβαίως, δεν δόθηκαν,  δείγμα της αντίληψης που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και, εν γένει, αυτή η κυβέρνηση για τη λογοδοσία. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι δεν είναι μόνο οι αντιλήψεις που φθίνουν και παρακμάζουν. Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει δώσει επανειλημμένα δείγματα γραφής γι’ αυτό που κάθε νοήμων πολίτης αντιλαμβάνεται ως συγκάλυψη".