Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπεσαν τρία μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται κι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος.

Προηγήθηκε έρευνα, σε συνεργασία με το γραφείο DEA (που εδρεύει στην αμερικανική πρεσβεία) Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας Κιλκίς.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 45 και 40 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ήταν ο 41χρονος. Ως άμεσος συνεργός του φέρεται ο 45χρονος.

Οι δυο τους, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε αγροτικό δρόμο κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Όπως διαπιστώθηκε είχαν στην κατοχή τους δύο σάκους που περιείχαν 40 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 44 κιλών και 122 γραμμαρίων. Μάλιστα οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παλέψουν μαζί τους, για να καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν, καθώς αντιστάθηκαν σθεναρά.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης το τρίτο μέλος του κυκλώματος. Ήταν αυτός που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά. Μάλιστα, είχε μαζί του 2.400 ευρώ που θα έδινε στους δύο ως αμοιβή για τη μεταφορά της κάνναβης προς τη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, φορητός πομποδέκτης και Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της εισαγωγής στην επικράτεια, κατοχής και μεταφοράς από υπαίτιο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για σύσταση και συμμορία.

Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, άσκηση βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις. Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.