Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε από σήμερα και το έργο αναβάθμισης του αγροτικού οδικού άξονα μήκους 1,08 χλμ που ενώνει το δυτικό τμήμα της Αρναίας με την περιοχή του Αγ.Χριστοφόρου, καθώς εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησής του, ύψους 599.559€ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που είχε υποβάλλει η Δημοτική Αρχή.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση και τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης αγροτικής οδού που εξυπηρετεί την πρόσβαση στην ευρύτερη αγροτική περιοχή δυτικά του οικισμού της Αρναίας (I.N. Ζωοδόχου Πηγής) προς τον Άγιο Χριστόφορο. Περιλαμβάνει και τα έργα αποχέτευσης της οδού, με σκοπό την αποτελεσματική απορροή των ομβρίων υδάτων, την αντιπλημμυρική προστασία της ζώνης επιρροής του συνόλου του έργου, καθώς και τις δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επεσήμανε: «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που μέσα σε ελάχιστο διάστημα από την τελευταία συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Αθήνα, οι δεσμεύσεις του άρχισαν να υλοποιούνται, καθώς το συγκεκριμένο έργο που θα εξυπηρετεί σύντομα τους αγρότες μας και δεκάδες ιδιοκτησίες, ήταν ανάμεσα σ` εκείνα που συζητήθηκαν, στην εν λόγω συνάντηση. Το συγκεκριμένο έργο ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αρναίας, που σύντομα θα αποτελεί παρελθόν ως αίτημα και παρόν ως καθημερινότητα των συμπολιτών μας που το χρειάζονται. Προχωράμε και στα επόμενα...»