Κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, μετά το μεσημέρι, στα παραθαλάσσια κυρίως, της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις και από τις μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -05 (μείον 5) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και στα ορεινά πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά τμήματα μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί βόρειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, που τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-03-2022
Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτική τιμή στα βορειοδυτικά τους -06 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.