Την... αγάπησε μέσω Ίντερνετ, της ζήτησε χρήματα για να εκτελωνίσει δέμα με... μια περιουσία, αλλά αποδείχτηκε απατεώνας.

Ο λόγος για άνδρα που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη και αναζητείται από την αστυνομία. Γνώρισε 52χρονη Ελληνίδα από το Ίντερνετ, δήλωσε... αξιωματικός, είπε πως ήταν ερωτευμένος μαζί της κι έτσι άρχισε να της "τραβά" χρήματα.

Τα χρήματα - συνολικά 41.000 ευρώ- κατατέθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2020 – Απριλίου 2021, σε διάφορους λογαριασμούς. Τα 20.000 από ατά πήγαν σε λογαριασμό 67χρονης. Κι όταν το θύμα κατάλαβε ότι ο έρωτας ήταν ψεύτικος, προσέφυγε στον εισαγγελέα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Από την έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τα στοιχεία της 67χρονης στο λογαριασμό της οποίας κατέληξαν τα 20.000 ευρώ. Σε βάρος της 67χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.