Ο Αστέρης Πελτέκης ορίζεται, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). 

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που φέρει χθεσινή ημερομηνία και αριθμό φύλλου 224, η θητεία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου θα είναι τριετής.

Τη μεγάλη χαρά και τιμή που αισθάνεται για την κομβική θέση που ανέλαβε σε έναν σημαντικό, όπως υπογράμμισε, οργανισμό, εξέφρασε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Αστέρης Πελτέκης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χαρά του μετριάζεται από τη συγκυρία της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία κι επισήμανε ότι στόχος του είναι από τη θέση του στο «τιμόνι» του ΚΘΒΕ να προβάλλει αντιπολεμικά έργα, εκπέμποντας ανάλογα μηνύματα. «Μοναδικό όπλο των ανθρώπων της τέχνης απέναντι σε κάθε μορφή βίας είναι ο πολιτισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος, ο κ. Πελτέκης σπούδασε στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ και συνεργάστηκε με το θέατρο σε πολλές παραστάσεις. Στις δηλώσεις του μίλησε για «επιστροφή στην Ιθάκη», στην οποία κομίζει τα εφόδια του ταξιδιού.

Ο κ. Πελτέκης ευχαρίστησε την  πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης της υποψηφιοτήτων που τον επέλεξε καθώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού που έκανε δεκτή την πρόταση.