Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Bob’s Watches με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες online εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων Rolex παγκοσμίως, δείχνει ότι τα ρολόγια του ελβετικού οίκου αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση.
Μια ανάλυση της δευτερογενούς αγοράς ρολογιών από την περασμένη δεκαετία, έδειξε ότι τα Rolex αποτελούν καλύτερη επένδυση από τις πιο παραδοσιακές επιλογές, όπως οι μετοχές, τα ακίνητα και ο χρυσός.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Rolex αυξήθηκε από 5.000 δολάρια σε πάνω από 13.000 δολάρια μεταξύ του 2011 και του τέλους του περασμένου έτους. Ενώ η εταιρεία ανέλυσε την απόδοση όλων των Rolex, δύο συγκεκριμένα μοντέλα ξεχώρισαν. Το μοντέλο Submariner Ref. 16610 από ανοξείδωτο ατσάλι ήταν το Rolex με τις υψηλότερες πωλήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ το Daytona είναι το μοντέλο που έχει ανατιμηθεί περισσότερο, με μέση τιμή πώλησης άνω των 30.000 δολαρίων.Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Rolex είναι περιζήτητα. Άλλωστε, είναι η πιο γνωστή μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι η υψηλή τους απόδοση σε σύγκριση με άλλες επενδύσεις την τελευταία δεκαετία.