"Επί 35 χρόνια, ποτέ δεν έχασα. Άρα, ο λαός αυτή τη συνταγή θέλει. Ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις" δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και την εκπομπή «Τα Λέμε» με τη  δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα. 

Και πρόσθεσε: "Όταν ο Ψωμιάδης πήγε, το 2021, δυο φορές στο νοσοκομείο και άγγιξε το θάνατο το γνώριζε κανείς; Πήγα στη Φάρμα και..."

Για τη διοίκηση Ζέρβα είπε: "Νομίζω πάει καλά, θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα. Έχει καλούς αντιδημάρχους, καλά στελέχη. Πήρε σχεδόν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ήταν σε άλλες παρατάξεις. Έχουμε ακόμη 20 μήνες μπροστά μας. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Αυτό που του είπα ήταν δύο πράγματα που δεν έκανε: Πρώτον, πρέπει να αφήσουμε όλοι μας πίσω κάτι για τα επόμενα 20, 30, 50 χρόνια. Εμείς αφήσαμε τεράστια πράγματα στη Νομαρχία. Τι του είπα; Επέκταση της παλιάς παραλίας. Να ΄ρθει να ενωθεί με την καινούργια. Μια μεγάλη μαρίνα να γίνει εκεί μπροστά, να αφήσεις ένα όνομα. Να ξεκινήσει τώρα, να τελειώσει μετά από δέκα χρόνια. Να μαζέψουμε εδώ τον πλούτο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε μια πεθαμένη πόλη. Και το βασικότερο: Μάζεψέ μας! Μια φορά το μήνα, τους επικεφαλής, δυο - τρεις, να πιούμε έναν καφέ, να σου πούμε τη γνώμη μας! Ποτέ δεν έχω κληθεί"!

Εξέφρασε, επίσης, παράπονα, για τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης: "Δυόμιση χρόνια, στην TV100 δεν έχω κληθεί ποτέ! Επί Μπουτάρη, τρεις φορές πήγα. Τώρα, ποτέ"!

Όταν ρωτήθηκε αν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον κ. Ζέρβα, απάντησε: "Με τα σημερινά δεδομένα, ναι. Αύριο, δεν ξέρουμε. Έχουμε ακόμη 20 μήνες". Και στην διευκρινιστική ερώτηση αν θα ξανακατέβει δήμαρχος, τόνισε: "Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ -και δεν με ενδιαφέρει. Σας είπα, στηρίζω τον κ. Ζέρβα. Δε με ενδιαφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης". Αρνήθηκε τυχόν συμμετοχή σε συνασπισμό για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και, στην ερώτηση αν "θα πάει δυτικά", δήλωσε: "Το πού θα πάω, θα το πω μετά το καλοκαίρι. Μιλάω από ΄δω, μιλάω από 'κει, μιλάω εκτός Θεσσαλονίκης". 

Η χώρα παράγει υποκρισία και φόρους

Πρόσθεσε πως "την αλήθεια δεν λέει κανείς από τα κόμματα. Υποκρισία, υποκρισία. Τι παράγει αυτή η χώρα; Υποκρισία, φόρους και ψέμα". 

Όσο για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε: "Το 7, γίνεται 15% σε δέκα μέρες";

Ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε πως οι συνθήκες διαβίωσης στο ριάλιτι του Antenna ήταν δύσκολες με αποτέλεσμα να χάσει εφτά κιλά και να δοκιμαστούν οι αντοχές του, το κουράγιο και η υπομονή του. Όπως είπε, έτρωγε αποκλειστικά νερόβραστες φακές και ρεβύθια και κάποιες φορές η παραγωγή του έδινε τιμής ένεκεν ένα αυγό και μισό ποτήρι γάλα. Δεν υπήρχε ρολόι και κανείς δεν ήξερε τι ώρα είναι. Παραδέχτηκε πάντως πως αν δεν πήγαινε στη Φάρμα δεν θα τον έβγαζαν τα κανάλια. 

Οι μισοί ήταν κρυόκωλοι εκεί μέσα..

Σχετικά με τους συμπαίκτες του, ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι «οι μισοί ήταν κρυόκωλοι εκεί» καθώς ο ίδιος τους παρακινούσε κάθε βράδυ για να «κάνουν χαβαλέ», να μιλήσουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν εκείνοι όμως «κοιτούσαν τις ίντριγκες» . Μίλησε ακόμη για την ατυχία του να γίνει το συμβάν στους Ράδιο Αρβύλα με αποτέλεσμα να μην παίξουν πολλά «ωραία» που έκανε μέσα στο παιχνίδι όπως οι συνομιλίες με το Σταμάτη Γαρδέλη που του έλεγε: «Δε σε καταλαβαίνω τι λες» κι εκείνος του απαντούσε «κι εγώ δε καταλαβαίνω τι λέω». 

Κι εμείς οι πολιτικοί, ηθοποιοί είμαστε

Ο κ. Ψωμιάδης  υποστήριξε πως οι πολιτικοί είναι «οι καλύτεροι ηθοποιοί» και είναι πολύ καλοί στην υποκριτική ενώ τόνισε πως η παραμονή του στη «Φάρμα» τον έκανε να αναθεωρήσει για αρκετά πράγματα και να διαπιστώσει τα λάθη του παρελθόντος. Σχετικά με το μέλλον, ο πρώην βουλευτής, αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες και θα ασχοληθεί με την τηλεόραση και το τραγούδι! Τέλος, για την πολιτική ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε ότι πληρώνει την απόφαση του να είναι υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά από αυτό το σύστημα τον πολέμησε σκληρά. Ο ίδιος δήλωσε ότι "ουδείς μπορεί να τα βάλει με τα σύστημα και να βγει κερδισμένος, μακαριστέ Χριστόδουλε".