Εγκρίθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε., για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο σταθμό Νέας Ελβετίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη με θέμα «Εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του έργου “Συνοδά υποστηρικτικά έργα του Σταθμού Νέας Ελβετίας του Μετρό Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση και μετεπιβίβαση των μετακινούμενων επιβατών”» αναμένει, πλέον, έγκριση και από τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η εκπόνηση των σπουδαίων και απαραίτητων μελετών αποτελεί βασική πρωτοβουλία και έργο του ΟΣΕΘ, γίνονται με ίδια μέσα αλλά με δαπάνες του και αφορούν σε έργα για τη δημιουργία πρότυπου πολυτροπικού Σταθμού Μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας στον τερματικό σταθμό της βασικής γραμμής μετρό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ, τη διάνοιξη της οδού Μιχ. Ψελλού από τον ανισόπεδο κόμβο με την οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών έως την οδό Παπαναστασίου και τη διαμόρφωση των εκατέρωθεν σε αυτή υφιστάμενων, ατελών σήμερα, κόμβων.