Έπαιζε αυτός που βάζει γκολ μετά το 75' με αυτόν που δέχεται γκολ μετά το 75'. Τι περιμένατε να γίνει; Φυσικά κέρδισε αυτός που πιέζει και σκοράρει ως το τέλος: Ο Δικέφαλος...

Τι είδαμε στο παιχνίδι; Τον Παναθηναϊκό να αιφνιδιάζει τον ΠΑΟΚ και, παίζοντας γρήγορα στην αρχή, να πετυχαίνει γκολ επειδή... δεν υπήρχε αμυντικός στην αριστερή πλευρά της άμυνας! Αμύνεται ο Ζίβκοβιτς (όσο μπορεί) , αλλά από πίσω του δεν υπάρχει κανείς! Άγνωστο πού βρισκόταν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. 

Από εκεί μπάζει και στην επόμενη φάση του Παναθηναϊκού η άμυνα των γηπεδούχων. Εκεί, όμως, έδρασε ο Πασχαλάκης.

Η φάση αυτή είναι και η τελευταία των φιλοξενούμενων. Από εκεί κι έπειτα αποφασίζουν να καθίσουν πάνω στο σκορ και να πάρουν το παιχνίδι με... μισό μηδέν. Κι αν τους κάτσει μία, ακόμη, αντεπίθεση, έχει καλώς.

Αυτό ήταν το λάθος του Παναθηναϊκού. Έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος το εκμεταλλεύτηκε και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γήπεδο έγερνε και , όπως ήταν φυσικό, όταν ο Λουτσέσκου διόρθωσε αυτά που έπρεπε να ΄χε προβλέψει από την αρχή, ήρθαν και τα γκολ.

 "Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου στο β μέρος" παραδέχτηκε ο Γιοβάνοβιτς, προσθέτοντας ότι "σε κανένα λεπτό δεν καταφέραμε στο β 45λεπτο να ελέγξουμε το παιχνίδι". Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου... πρωτοτύπησε. Είδε ότι η ομάδα του έπαιζε το ίδιο καλά επί 90'... Μάλλον ήταν ο μοναδικός...

Όσο για τη διαιτησία, ήταν καλή, όσο κι αν φωνάζει ο Βέλεθ. Μίλησε για αδικία, υποστήριξε ότι η ομάδα του έπρεπε να κερδίσει πέναλτι (που, μόνον αυτός είδε) και είπε ότι πρέπει να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να πουν ¨φθάνει πια". Ποιοι; Οι παίκτες της ομάδας που έχασε τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στα τελευταία λεπτά και δείχνει πως δεν έχει χαρακτήρα... Ακόμη και το ότι ο διαιτητής φώναζε στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, όταν κρατούσε την μπάλα... ένα λεπτό χωρίς λόγο, του ΄φταιξε... Μέχρι και το ότι "παίζουν με το ψωμί μας" είπε, στη χώρα που νέα παιδιά με πτυχία και γνώσεις παίρνουν 400 ευρώ καθαρά μισθό... Κρίμα, γιατί είναι ο αρχηγός μιας μεγάλης ομάδας.

Ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό, σωστά πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και, ορθόσωστα μέτρησε το γκολ του Σάστρε, αφού η μπάλα περνάει όλη τη γραμμή τέρματος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 77' Ίνγκασον, 88' Σάστρε / 6' Παλάθιος

Δοκάρια: 25' Τσόλακ / -

Διαιτητές: Αντρίς Τρεϊμανίς, Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεκσέις Σπασιονίκοφς, 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες: 45+3' Ίνγκασον, 45+8' Κούρτιτς, 70' Μιτρίτσα, 73' Ζίβκοβιτς, 84' Ντάγκλας / 45+7' Αλεξανδρόπουλος, 45+8' Ιωαννίδης, 47δ' Βέλεθ, 60' Μπρινιόλι, 81' Πέρεθ

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρινια (63' Σίντκλεϊ,), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Σάστρε, Τσιγγάρας (64' Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζιφκοβιτς και Τσόλακ (64' Άκπομ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (69' Αγιούμπ), Ιωαννίδης (69' Γκατσίνοβιτς), Σάντσες, Λούντκβιστ (41" Βιτάλ), Ρούμπεν, Παλάσιος(80' Καρλίτος), Αϊτόρ (80' Χατζηγιοβάννης).