Έξι συλλήψεις έγιναν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, εμπλεκόμενων -σύμφωνα με την αστυνομία- στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Χαριλάου.

Αρχικά, νωρίς σήμερα, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκδίδονταν συνολικά δέκα εντάλματα σύλληψης. Συνολικά, εκτός του 23χρονου που συνελήφθη αρχικά, ταυτοποιήθηκαν δέκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Τρεις Έλληνες κι ένας Αλβανός, ήταν οι τέσσερις που συνελήφθησαν νωρίς, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ηλικίας 20 έως 23 ετών, ενώ οι τρεις εξ αυτών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, άγνωστο όμως ακόμη για τι είδους αδικήματα.

Το βράδυ ανακοινώθηκαν ακόμη δύο συλλήψεις εμπλεκόμενων. Οι δύο συλληφθέντες ήταν μεταξύ των έξι των οποίων η εμπλοκή στην επίθεση ταυτοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα και αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Όσον αφορά τους έξι, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται -πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, για τον οποίο έχει ειπωθεί ότι διέφυγε στην πατρίδα του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία εκτός από τους δέκα παραπάνω (6 συλληφθέντες και 4 ταυτοποιημένους) περιλαμβάνεται κι ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά το φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.